07/10/2012

LEVa, pRAVA

Četiri žene, dva modna brenda i večer avangardne mode u Laubi.
Dva potpuno različita koncepta, a ipak sa zajedničkim podznakom. Revije Madam Demode i Tamare Bombardelli te brenda Dioralop Andreje Bistričić i Maje Merlić morate vidjeti uživo. Slika jednostavno ne može prenijeti poruku koja stiže s modne piste. 

MADAM DEMODE - T. BOMBARDELLI




Muzika, make up, stav modela na pisti. To oko fotoaparata ne može uhvatiti.
Madam Demode nastavlja igru gumom iliti laštikom i ove sezone modeli su još više promišljeni, nosivi i zapravo prilagodljivi u svojoj pomaknutosti. 

Bosonoge manekenke savršenih frizura, crnih debelih obrva koračaju u modi koja je moćna, snažna, provokativna i inovativna u okvirima domaće modne scene, a i šire. 

DIORALOP



Andreja i Maja, a tu ne mogu uopće biti objektivna, prvo zavode taktovima elektro glazbe koja uz ruske vokale miješa sadašnjost i prošlost, vodi u imaginarni svijet malih sovjetskih gimnastičarki koje se spremaju za veliki marš ili tako nešto. U jednom trenutku čini se kao da glazba poziva masu na veliku vježbu graničara. Eto kud mi ide mašta. 

A onda stižu samouvjereno dečki koji više ne nose haljine nego fantastične kombinezone. Okret za 180 stupnjeva u materijalima i bojama. Drugačije, ali još uvijek prepoznatljivo. Da me netko probudi u pola noći i pokaže samo jednu fotografiju Dioralop modela, čak  i da ih nikad nisam vidjela, odmah bih pokazala prstom u svoje omiljene modne djevojke. 

Andreja opet poseže za rekonstrukcijom koja joj tako dobro ide, a lepršavi materijali i sanjive plavskaste boje vrište na ljeto. Pun pogodak, sasvim očekivano. 


2 comments:

  1. predobre su mi bile obje kolekcije!

    ReplyDelete
  2. monohromatska razigranost Madam Demode me je oborila s nogu...prva jakna <3

    http://hypemyhip.blogspot.com/

    ReplyDelete