28/04/2011

style:spy@style.rs

noup, nisam vam ostala dužna za razgovorčić s andrejom bistričić. sve o njezinim promišljanjima na modnom portalu style.rs
(p.s. ima tamo i drugih mojih motvorima :D)
klik na sliku


26/04/2011

baggy love

zara u centru zagreba. dugoočekivano i prijeko potrebno. nakon otvorenja H&M- a na cvjetnom, centar grada opet postaje savršeno šoping odredište. obožavam prošetati ilicom poslije posla i škicnuti što je novoga u dućanima. a u šoping centre išla sam ciljano, zbog zare. sada više ne moram :D
ima i bonus. zara u ilici  je najdivnija. prostrana, svijetla, pregledna, vrlo, vrlo šik.

imala sam sreće i naletjela na otvorenje. već dugo sam bila u potrazi za savršenim boyfriend/baggy trapericama. i gdje sam ih našla, u zari, naravno. još da su barem dodali kakav popust za otvorenje...




baggy 
"They became popular in the hippy generation during the 1960's and 1970's. Then, they became popular again among teens in hip-hop generation during the 1990's and early 2000's"


 origin?
influenced by prisoners who were required to wear their uniform pants without belts, which made their pants hang low
interesting
 British church unveiled in 2009. a seven-foot bronze statue of Jesus in baggy jeans




gwen stefani

najdivniji look ikad, ikad <3
charlize theron
vic beckham


i da. ne sviđa mi se kako katie holmes nosi baggy pa ću je, sram me bilo, izostaviti. i da. znam da su baggy jeans so last season, ili čak i gore od toga, ali, koga briga? toliko su meke, podatne, udobne, nosive, divne..... baggy love <3

22/04/2011

@bistricic+arnautovic showroom

kliknule su na prvu i premda ih ne vežu godine prijateljstva, brzo su shvatile da se zajednički žele izboriti za svoj komad kolača na domaćoj modnoj sceni. modni senzibilitet im je različit, ali karakterno se nadopunjuju, objasnile su Andreja Bistričić i Jasmina Arnautović, mlade uzdanice hrvatskog modnog neba koje su na proteklom Cro A Porteru redom pobrale odlične kritike,a u četvrtak su svoj naum pretvorile u stvarnost. 

 na 2. katu Gundulićeve ulice, broj 11, otvoren je ,naime, privatni showroom Bistričić i Arnautović, zamišljen kao mjesto na kojem će se njihove kreacije moći razgledati, dizajnerice upoznati i ušićariti od njih kakv stilski savjet jer obje, naime, na jednoj nacionalnoj televiziji rade i kao stilistice. 
da bi doživljaj bio potpun, pobrinula se Nena Mrkonjić. Vrsna vizažistića već osam godina svojim kistom uljepšava dame s estrade, ali i male manekenke, a u showroomu je na raspolaganju kako bi vam odala najčuvanije trikove i uredila vas kako spada.
kad se na FB-u pojavila informacija o showroomu, brzinom munje počeo je rasti broj onih koji su potvrditi svoj dolazak na svečano otvorenje. cure su, kažu, ugodno iznenađene i zadovoljne.
što kažem ja? hm. požurite brzo.
čeka vas ugodno druženje i prebiranje po finim kricama.
radnim danom 12-18
do 1. svibnja
jasmina i njezine jaknice koja, kaže, obožava raditi. u ludim proljetnim bojama.
poznata poza. lajk <3
ultramoderni komad za ovu sezonu
djuvedj nakit
drago borić
domaća atmosfera, to se cijeni <3






 

20/04/2011

she is here

nešto sam zakazala u postanju ovih dana jer sam u gužvi. dijete bolesno, posla ko u priči. znate kako to već ide. 
drago mi je da vam se svidjela haljinica koju će nositi lara :D 
nego, stigla je još jedna, dugoočekivana ljepotica. radi se o prekrasnom koraljnom h&m haljetku iz kolekcije recycled, za koju sam bila uvjerena da ćneće doći u zagreb. malo sam cmoljila tu na blogu



i, što se dogodilo? javila mi se tanja, živi u ljubljani i rado će mi kupiti haljinu. jeeeee. da čovjek ne povjeruje kako divnih ljudi ima!
haljina je kupljena i samo smo čekale da tanju, inače splićanku, put navede u zgb. u međuvremenu se otvorio H&M u zagrebu, a u dućane je stigla i haljina. nema veze. meni je drago da sam upoznala tanju :D
i da. idem na svadbu sljedeći vikend. i zato štedim svoju ljubimicu. jedino me muči što bi se, vrlo lako, moglo dogoditi da ne budem jedina u koralju.....

EDIT

da podijelim s vama još jednu lijepu vijest.
sutra (čet) u 12.00 gundulićeva 11 ( 2.kat, Fausta d.o.o), Zagreb
radno vrijeme( do 1. svibnja) 12-18

Andreja Bistricic ♥ Jasmina Arnautovic, PRIVATE SHOWROOM

klik na FB
 

15/04/2011

she wears it better

wholesale-dress je jedna jakooo zavodljiva stranica s kineskim komadima koji su inspirirani najnovijim trendovima. za primjer, postam sliku haljinice koja neodoljivo podsjeća na lanvinovu kreaciju za švedski hm. cijena, prava sitnica! 10 dolara. 


jedini je problem, zapravo postoje dva, te su cure s istoka sitne i malecke pa kupnju treba ograničiti na dodatke, torbe, cipele...za sve koji se ne mogu ugurati u XS. 
drugi problem je što odjeću šivaju prema slici pa ponekad (čitaj- često) slika i željeni predmet imaju samo naznake sličnosti.
nego, da ne duljim. 
taman za moju princezu <3

12/04/2011

a.Bistricic spring/summer2011:RAPTURE:

ovaj dan mi je onako, malo šuć-muć i boli me glava zbog nailazeće promjene vremena. ne znam kud bih sama sa sobom.... i onda, svjetlost na kraju tunela. 
andreja bistričić snimila je kampanju. jeeee! 
volim sve što vole mladi, a u ovom slučaju, to je nova rapture kolekcija koju je a.b. predstavila na minulom cap-u. KLIK
fotke je snimila andrejina sestra sanja, dečko tomislav osmislio nakit. i voila. pred nama je kulerska, suncem okupana, pomalo mračna kampanja zavodljive atmosfere. zove li i vas da se ispružite, kao lijena mačka, na cvrčećem suncu, na odbačenom madracu, tijela prekrivena prozračnim materijalom.... mmmm. milina.
p.s. 
kao što sam pretpostavila, a to nije bilo teško, andrejini komadi i daleko od piste funkcioniraju ooodlično.  
a suknju gledam,i gledam, i gledam.... 

Photo : Sanja Bistričić
Obrada & dizajn : Bojana Bota
Model: Tatjana Galić
Nakit: Tomislav Zidar

11/04/2011

I Spy: BiteMyStyle

so, u want color. i give you color.
načula sam da su u modi boje
narančasta. žuta. koraljna. električno plava... nastavite niz po volji.
a tko se bojama igra više nego itko? zoran aragović



Street Style od krvi i mesa, zoran radi pod egidom colorize ur life. 
i najbitnije od svega, zoranov BiteMyStyle puuuuno je prije svoga vremena.
snažan kolorit njeguje od samih početaka, a klačevi (koje ove sezone pod miškom drži svaka ljubiteljica mode) nestvrano su kul <3

 i da, ella dvornik svoj eye-catching look na proteklom CAP-u, oko kojega su se lomila koplja, duguje upravo zoranu čije je zaštitno lice. 

i prije slikica iz nove spring 2011. kolekcije ( a priznajem da je bilo teško odlučiti se.....) samo da kažem da pozdravljam različitost. a u BMS komadima sigurno ćete biti drugačiji :D

da vas ne zadržavam, evo mojih favorita.
foto: maznula s FB
dok ne mrdnem lijenu guzicu, intervju možete pročitati kod sonje na blogu trendy white :D
p.s. kupit se može ovdje:
Kuća hrvatske mode
Tkalčićeva 73
ZAGREB
Mari Cro Design Studio
Šime Ljubića 12
RIJEKA
BIB
Duga ulica 24
VINKOVCI
Gatto Roxo
Don Iva Matijace 3
KORČULA
Rene
Aci Marina Cres
Jadranska obala b.b.
CRES
(open from June to September)
Lola
Gallusovo nabrežje 1
LJUBLJANA
(only bags)

07/04/2011

CAP day 3: amazing XD line

ostala sam dužna osvrnuti se na treću večer htc cro-a-portera, a ne želim vas zakinuti za kolekciju ksenije vrbanić koja je doslovno rasturila westgate. uz matiju vuicu, definitivno najbolje što smo u subotu mogli vidjeti (jel, po mom skromnom mišljenju- if u know what i mean).
uglavnom, XD Xenia Design za jesen i zimu ima opasno dobar plan. opasan jer vuče na dobri stari punk, a dobar jer je nosiv, ležeran i seksi: tri u jedan, ako ne i više.
asimetrične jakne ostavile su me bez daha, zatim zipovi, pa red čipke, beskonačno duge suknje. oooooodlično. svjetski. 
još kad vam kažem da je Kseniju inspirirala nenadmašna Josipa Lisac, bit će vam jasno koliko su modeli ekstravagantni i kako nema šanse da vam oko ne zapne za ženu koja će svoje zimske dane ogrnuti XD linijom.

lukA. što reći o simpatičnom luki koji je svojim puf suknjama i t-shirticama utabao put obožavanju masa? i ove sezone luka nastavlja raditi ono što radi dobro pa su i u ovoj morskoj kolekciji kojom se kao light motiv provlači silueta sirene, prisutne proslavljene oversized suknje i fine pamučne (i pristupačne) majičice. i to je ok, slatko je, fora je, izgleda dobro. standardno dobro. nije novo i neviđeno. zato ću se prebaciti na inovacije koje nam je luka prestavio. 
simple t-shirt dress. nije loše. zatim haljina koja se prelijeva u bojama sedefa. pa jedna zgodna crvena suknjica drugačijeg kroja i oblika. još samo da je i u drugoj boji... 
pet plus za nakit. ostalo ok. 
hippy garden bio je solidan. dvije haljine koje su mi zapele za oko. zelena jer je baš lady like i fino se uklapa u motiv ljubavi prema prirodu, na koju nas je đurđica htjela podjestiti, a druga zbog fantastičnog kroja i izbora materijala. 
p.s. sviđa mi se iskorak prema skraćivanju dužina pa smo mogli vidjeti i nekoliko zgodnih mini haljina.


da nastavim u ljetnom điru, anamarija asanović. slatkica s preslarkom, ali već (stoput viđenom) kolekcijom. i cipele izgledaju super slatko, ali (vjerujem, vež ste negdje pročitali, no ne mogu prešutjeti što sam vidjela) su urnebesno loše napravljene. sad, jel stvar u izradi ili dizajnu, ne bih znala. znam samo da su manekenkama prstići virili na sve strane i noge su skoro polomile na pisti. ako one ne mogu hodati u njima, može li "obična" žena?
i za kraj, iako je danas urnebensno vruće, ostavljam vas tihomiru krznariću i njegovim čarobnim lopticama vune. da ili ne? o, da!