31/05/2011

take it easy

sve češće se uhvatim da jurim kroz grad. sudaram se s prolaznicima pa mi psuju majku. spotaknem se na tramvajske tračnice i na kraju stignem kasnije nego da sam išla nogu za nogom. kao danas, na primjer. povjetarac lagano struji. asfalt upija sunce i ljeska se dok postaje sve toplije i toplije. prehodala sam pola grada. i uživala u tome. 
treba usporiti korak i promijetiti sitnice. kao, na primjer, ovu malu umjetničku instalaciju na oronuloj fasadi u ilici. ne znam tko je autor. nek mi se javi da mu stisnem ruku. fali nam ovakvih malih životnih radosti.
enjoy your day <3

30/05/2011

take me to the beach

čikat@lošinj
suha@ugljan

two favorite places in the world. island of lošinj where i spent my childhood summer days, and island ugljan, a perfect gateway for family vacation
just cant wait :D
pics via google

26/05/2011

zara dress review

trebala sam znati da mi haljina nije suđena već pri prvom pokušaju kada je u zari u ilici bio nestalo struje pa nisam mogla po željenu ljepoticu. odbila sam prihvatiti tu mogućnost.. 
vratila sam se idućeg dana, uvjerena da ću je kupiti ako budu imali broja, ili haljinu uopće. znate kako je s tim webom, zna se dogoditi da dućani nisu ni primirisali divote koje se oglašavaju na zarinim stranicama. 
no, eto. haljina me dočekala. čak par komada u mom broju. 
već dok sam ju nosila do kabine primijetila sam kako je materijal slab. neka, nema veze što izgleda malo jeftino, rekoh samoj sebi. idem ju probati pa kud puklo da puklo. 
pred kabinom, naravno, redina. smislila sam još pet stvari koje bih isporbala, al mi se ne da zadržavati. čekam. i razmišljam. cijena je 229 kuna što nije puno  za haljinu koju mislim iznositi. stvarno nije puno. ali, materijal je stvarno grozan. ne znam znate li one kombinezone što se prodaju na placu. tanki, tanki flis papir (kažu viskoza) s elastinom, providno i mucasto poslije pranja, to vam garantiram. e, tako je to nekako izledalo. okrećem ju prema svjetlu (stvarno mi je dosadno u redu) i da, naravno da se prozire.
razmjenjujem par riječi s ultra ljubaznom curom koja tamo radi i ulazim u kabinu. šta da vam kažem, bezveze. razočaranje. 
možda, ali jako nategnuto možda, možda bi dojam bio bolji da sam ja kost i koža, al eto nisam i svaka moja oblina ne da se vidi ili nazire, što mi nikada ne smeta, već zapravo izgleda nakaradno. a to me i nije pretjerano iznenadilo jer ta ušljiva tanka viskoza stvarno stoji samo izrazitim mršavicama, pogotovo kad je u pitanju ovakav kroj. 
priznajem, da mi je haljina bolje stajala (čitaj: da sam izgledala imalo pristojno u njoj) vjerojatno bih potrošila tih 229 kuna iako haljina stvano ne vrijedi toliko. i bilo mi je žao što nisam uzela one stvarčice koje su mi zapele za oko jer zara ima i finijih i kvalitetnijih komada. damn, a stvarno mi se nije dalo više čekati u redu za kabinu.

25/05/2011

I spy: Refuse summer 09


REFUSE (SUMMER 09), originally uploaded by das.graphiker.


izguglala sam summer editorial i među privm slikama koje su se pojavile, za oko mi je zapela ova  ultra zanimljiva fotografija koju je snimio Eduardo Hernandez, i to vrućeg srpanjskog dana 2009. godine. 
sliku je objavila jedna djevojka čiji me blog bumbumbum također ostavio bez daha. kliknite pa provjerite <3
i ugodan sunčani dan želi svima



24/05/2011

welcome in

shopping manija NE prestaje :D dok ne dođu p. hardy wannabe, ulicama vrelog zagreba grada šetam ove ljepotice.
@deichman, 149 kuna
p.s. naravno da zara jučer nije radila jer su nestali bez struje. potraga za haljinom nastavlja se :D

15/05/2011

wanting!


moja nova opsesija. znam da ima na ebay-u, al stvarno mi se ne da čekati. ako netko vidi u zagrebu, slobodno mi javi :D

11/05/2011

shame on me, mr. hardy sayes

izgleda da će moja ljubav s gospodinom hardyjem napokon uroditi plodom. ne, nemam 600-injak dolara viška, ali na jednoj od mojih omiljenih stranica za škicanje cipela ugledala sam identične, ali identične sandale za kojima već neko vrijeme slinim. 
prvotno oduševljenje  zamijenila je nedoumica. kupiti ili ne? mislim, jedno je imati cipele koje su "inspirirane", a drugo odlučiti se za one on one kopiju. ok, mogu se sad izvlačiti kako na sandalicama nigdje ne piše pierre hardy, ali svaka sličnost je namjerna.....
i što da vam kažem. ako može zara bezočno kopirati dizajnere i fino prepakirane ulove s pista nuditi u svojim dućanima, onda je i meni oprošteno, jel tak?

10/05/2011

ljubi te mama

 ne znam jeste li već primijetili, ali narukvice su moj fashion fetiš. imam ih svih boja i oblika, ali najčešće se dogodi da zaglibim s jednom koja mi u određenom periodu priraste srcu.od jutros imam novog favorita. 
ljepoticu na slici (doduše, ne vidi se najbolje, ali u get the point) izradila je moja lara za majčin dan. 
pa, kad ja već nisam spretne ruke, dobro je znati da moja kćerkica je <3
ljubi te mama :*

p.s. na slici se (ne) vidi moja nova-stara suknja iz ShS-a za ravno 10 kuna, k tome još i morgan :D

09/05/2011

I Spy: Chez is doing it again

ovo nije prvi put da moja draga prijateljica i blogerica Petra alias Chez Babushka krade vašu pažnju. ako još niste vidjeli, petra ima novi blog, i jakooooo je falila pa zato: welcome back:
a drugi razlog, osim što imam nekih privatnih obveza i ne stignem se pomnije baviti blogom, sori zbog toga,  jesu njezine divneeeeee, najdivnije torbice. 
odakle je crpila inspiraciju, vjerujem da svi znate. za one manje spretnih ruku ( kao što sam, na primjer, ja) i sve one koji nemaju vremena za igre za škarama, trk do petre po svoj UNIKATNI primjerak <3



03/05/2011

royal wedding @grude

i dok je cijeli svijet očiju uprtih u male ekrane promatrao kako jedna obična cura iz susjedstva postaje princezom, na brdovitom balkanu jedna je druga djevojka, meni mnogo draža od katice za kojom je cijeli svijet izgubio glavu, rekla da svome princu. 
bila, vidjela, uživala i hercegovinu pokorila :D
a za t. i a., kao što su samo odabrali, stihovi hladnog piva:
"...tu ne postoje strane, niti lijeva ni desna
sve su to panorame, a ti si moja cesta..."


evo i mene, bio je pravi pravcati dernek. slika ima na kapaljku, razumjet ćete zašto. moja dugoočekivama haemuša stigla je i doživjela je svoju premijeru. naravski, netko me već prve minute u sali spalio čikom. tako mi i treba kad nosim haljinu od reciklirane PET ambalaže :D