22/11/2011

Love for Versace

Jesam li ja jedina u ovoj zbunjenoj državi koja se ne zgraža vremenskim ograničenjem i proceduri s narukvicama pri kupnju dizajnerskih komada koji svake godine, baš pred tužnu ciču zimu, izbaci H&M???
Recite da nisam. Iako, baš me briga. Nisam namjeravala trošiti riječi na temu Versace, ali sad moram. Moram nakon medijskog i blogerskog blaćenja nas poniženih koji smo ugrabili željeni komad. Ne, ne osjećam se prozvanom, ali mislim da vrijedi čuti i drugu stranu priče.

Moja ljubav s Versaceom seže još u djetinjstvo. Ne znam sjeća li se itko još parfema Yellow Jeans ;)
E, da. Tu sam, valjda još kao 12-godišnja djevojčica, prvi put pala na čaroliju nekog mirisa. Kupovala bih novi, oke, nisam baš ja ali ajde, čim bi se mililitraža primaknula dnu.
Ne kažu bezveze da nas mirisi obilježavaju i daju posebnu čar našim osjećajima. Tako je bilo i sa mnom. Još i danas sjećam se tog mirisa i svih dogodovština.. A nosila sam ga stvarno godinama. Nešto kao prva ljubav pa taj parfem pamtim i kao mirisni akcent svog prvog poljupca, prvih tulumarenja, bančenja do zore...
Zato je moja ljubav prema Versaceu neraskidiva. Bila sam još klinka kada je Gianni ubijen, ali svega se sjećam. Ok, pitat ćete se što jedan parfem ima veze s modnom kućom. Možda mirisni uradci nisu alfa i omega nekog dizajnerskog imena, ali meni je baš taj parfema bio prvi korak u otkrivanju „zvučnih imena“.
Nisam nikada patila na skupe krpice. Uvijek idem za onim što mi se sviđa pa ne bih kupila brend, koliko god zvučnog imena bio, ako ne pristaje mojoj estetici.
I sad dolazimo do Donatelline linije „jeftine mode“. Puno je prigovora izrečeno, da ne kažem grubih riječi, u vezi suradnje s H&M-om, a da ne spominjem izrugivanjem svim oni curama, ženama, školarkama, muževima.... koji su pohrlili na Cvjetni.

Na prvu loptu oduševili su me komadi sa zakovicama. Onda je počelo curiti sve više i više informacija (slika). Srećom, imala sam dovoljno vremena sve detaljno proučiti. Shvatila sam da mi ne trebaju i ne želim kupovati kožnu jaknu sa zakovicama samo zato što je Versace. Ili obični t-shirt posut metalom koji mogu napraviti i sama. Za oko mi je zapela prekrasna crna haljina posuta cvijećem. Svileno čudo koje je lijepo samo po sebi i koje bih voljela imati bez obzira čiji potpis je na etiketi.
Spletom okolnosti, imala sam neodgodive obveze 17. studenog. Čak i da nisam, ne znam bih li po cičoj zimi išla stajati u redu. Ne osuđujem one koji su otišli, niti se zgražam nad njima. Ne razumijem čemu? Sigurno da je bilo onih koji su došli samo zbog imena, ali s obzirom na to da nije bilo ni gužve ni naguravanja ni mlaćenja oko komada, mislim da su Hrvati pokazali zavidnu kulturu ophođenja. Tome je sigurno pomogla parada s narukvicama oko koje se digla tolika prašina. I spornih deset minuta za šoping. Evo, ja sam znala što tražim. Došla sam oko podneva, ušetala u polupraznu trgovinu, uzela haljinu, probala je i kupila. Nije mi trebalo više od deset minuta.

Kupila sam i muški t-shirt s fantastičnim printom jer je to pravi Versace. Onakav kakav treba biti. I tu Donatelli skidam kapu. Kolekcija sigurno nije za svačiji ukus, ali govoriti da je ovo Versace za jeftine mase.... Hm, zašto takvo nitko nije ni pomislio lani kada je više Hrvatica išlo u Graz ili Ljubljanu za Lanvin, puno više nego što ih se 17. studenog okupilo na Cvjetnom trgu?
red za lanvin lani
Ah, da. Neke se stvari brzo zaboravljaju :))
Kolekcija vrišti Versace! Izrada je fantastična, materijali prekrasni i kvalitetni, a komadi su statement. Po mom skromnom mišljenju, je l'.

7 comments:

  1. Ja kao da sam van svega...nemam pojma o nikakvom blaćenju ni o redovima pred H&M-om...došla sam popodne, ušla normalno kao i svakog dana u čini mi se prazniji dućan nego obično, bacila pogled i to je to. Moram priznati da nisam toliko oduševljena kolekcijom, tvoja haljina je odlična i vjerojatno bi je i ja kupila da nisam na šoping dijeti :-(

    ReplyDelete
  2. hmm, zanimljiv post.
    ja te kolekcije zaobilazim totalno ali zbog nekog drugog razloga. ne znam, jednostavno kad određene komade gledam toliko puta na internetu, vamo-tamo, koliko god bili atraktivni, lipi itd..jednostavno mi se zgade nakon određenog vrimena. općenito ne volim komade odjeće koji su PREkarakteristični pa vjerojatno zbog toga.
    što se tiče same kolekcije, pa ima 2-3 komada koja su mi super, ostalo i ne baš.
    tvoja haljina mi je stvarno lijepa.
    moraš nabacit kombu :D :*

    ReplyDelete
  3. obozavala sam ovaj parfem!! :)
    pratim :)

    ReplyDelete
  4. ne znam, ne volim guzvu, striku i sve u tom stilu sto prati te kolekcije
    ima nekoliko vrlo finih komada, ali malo su preterali sa pompom
    nije mi to prijalo ni kod lanvin kolekcije koja je moj favorit, ne prija mi ni sada :)
    ali moram priznati umalo da se spakujem i odem u zg kad sam cula kakva je situacija
    i da ima svega :)

    ReplyDelete
  5. hmm.. ja sam iskreno planirala ići, no bila sam sprječena taj dan. moram priznat da mi je kolekcija općenito prešarena za moj ukus, no stvarno je bilo par komada koji su mi bili predivni... ali eto sada mi samo preostaje očekivati neku sljedeću h&m suradnju :)

    ReplyDelete
  6. ma, ni ja ovako kad bih govorila teoretski ne volim tu famu koja se stvara oko dizajnerskih kolekcija, ali ova me je nekako baš inspirirala da joj posvetim više vremena i riječi. dobro kaže grofica da nam sve stvari nekad postanu dosadne i beznačajne kad smo im izloženi non-stop, ali meni se s ovom suradnjom dogodilo suprotno. nije mi sjela na prvu, al kad sam malo istraživala i podsjetila se na utjecaje sve je sjelo na mjesto. i sad što duže gledam neke komade, sve više mi se sviđaju :)))

    ReplyDelete