21/10/2011

CAP: kritika iz fotelje

Live stream iz WG malo je štekao, ali ništa zato. Prvi koraci su napravljeni i treba podržati ih u daljnjem napredovanju.
Prva večer CAP-a protekla je u nekom mračnom raspoloženju. Kao što se kiša sručila na grad, tako su i naši dizajneri utonuli u mračno raspoloženje, kao da su predosjećali ledenu hladnoću koja nam se sprema. I nitko nije falio, naprotiv. Skupljam fotke po portalima da bih malo bolje vidjela detalje i pogledala što se to stavrno dogodilo, jer drugačiji je osjećaj gledati sve te fine tkanine uživo i promatrati na videu i fotografijama koje same po sebi stvaraju poseban ugođaj.
 
 Linea Exclusive


Najveći pomak u odnosu na prošlu sezonu napravile mam i kći Car za Lineu Exclusive. Da, pojest ću svoje riječi i riskirati da je sve to uživo možda izgledalo lošije nego ovako, no moram reći da je njihova kolekcija potpuno iznenađujuća. Inače nisam poklonik njihove estetike i zato su moje simpatije veće. Za razliku od kolorita prošle kolekcije, Carice su se ovile u neboju crnu i to im fantastično pristaje. Fani Stipković izgleda kao da je rođena za model koji su joj odijenuli. I kaputi u koloru. Eto, nešto što bih i ja nosila.
Linea je prihvatila i rukavicu bačenu na svjetskim modnim tjednima i u svoju kolekciju uvrstila duboke boje dragulja. Možda nije inventivno, ali go with the flow. Uostalom, odlično izgleda. Čim krenu prema bojama, nije to više to, ali sigurna sam da će naći svoje mjesto u nečijem ormaru.
 
Jasmina Arnautović


Još jedan odmak od kolorita primijetila sam kod drage mi Jasmine Arnautović. Ok, teško je biti objektivan prema nekome prema kome i privatno gajiš simpatije, ali stvar je s Jasminom da ona pogađa bit moga stila, koji još uvijek nije izbrušen. Modu volim jer volim lijepe stvari i premda mi se često dogodi da mi oko zapne za komad koji ne bih nužno odjenula, oduševe me komadi koje točno mogu zamisliti na sebi.
Jasminina Antarctica tako je mjesto koje ću morati posjetiti. I odjenuti 90 posto komada koje je predstavila. Zapravo, neke bi lookove doslovno kopirala s piste i ne bi mi nitko zamjerio jer je Jasmina majstorica stajlinga, između ostalog. A one suknjice s cifovima. Milina. Odlične bajkerske čizme i hladnoća boje u kontrapunktu s lepršavim materijalom maksi haljine. O, da, želim!

 Etna Maar

 

Etna Maar ove sezone naglasak stavlja na kožu i krzno. Mekano i fluffy, pa onda red seksi crne kože. To već zvuči dovoljno zavodljivo.

Arileo


I bračni par iza imena Arileo odmaknuo se od romantike. Kristina Šalinović prekrasna u slojevima crne. Divno drapiranje i meka silueta razbijena kožnim detaljima. Fino i profinjeno with a twist.

Boris Pavlin

Boris Pavlin standardno vilinski. Nema se tu puno za reći. Majstorska izrada, prekrasno ispričana priča. Pametnom dosta.

Elfs 



I za kraj ostavljam Elfse iako su oni u WG Areni započeli modnu priču Cro A Portera. Zapravo ne znam što bih rekla. Na stranu show koji su pripremili i ŽMK koja kao da je stvorena za pistu, smeta mi što su njihove haljine tako jako kratke. Kao stvorene baš za takvu idealiziranu ženu-majku-kraljicu koja je savršena, dugonoga ljepotica i sve joj dobro pristaje. Ali, da, moda je fantazija zato bravo dečki. Predbacivali su im da nisu inventivni, da recikliraju prokušani modni recept, da kod njih kič dobiva novu dimenziju. I onda su Ivan i Alex okrenuli ploču. Odmaknuli se od šljokica i prigrlili crnu. Kolekcija je drugačija u odnosu na prošle, ali ipak zadržava dovoljno elemenata da biste i u pola noć prepoznali ELFS-ov rukopis. To je njihova estetika. Par komada obukla bih i ja, velim, samo da su mi noge tanje i duže. Ah, šta ćeš, U cant have it all.
Čarapice s pištoljima, vidim, već su pravi hit, a sigurna sam da će i još poneki komad dobiti prefiks IT i prije nego ja dovršim ovaj tekst
all photos c/a 




10 comments:

  1. definitivno je drugačiji doživljaj gledati uživo! Nisam još pogledala sve od prve večeri pa mi je teško komentirati...dobri su mi modeli koje si ti gore izdvojila!

    ReplyDelete
  2. Fino si ti to i iz fotelje ispričala! :) Šaljem ti veliki kiss, brzo ozdravi! <3

    ReplyDelete
  3. super osvrt! nisam prtjerano pratila CAP jer nikad ne očekujem previše (a i lijena sam xD)
    drago mi je da se arileo pomakao, smatram da mogu i bolje od onoga što pokazuju, to su mi potvrdili nekim slabo prezentiranim radovima!
    a ELFSI idu na ciljanu klijentelu pa moraju ostati pri kratkom i slatkom :D
    boris je odličan!

    ReplyDelete
  4. bome, super si odradila 'posa'
    meni je boris uvik bia najdraži i najzanimljiviji
    a arileo me ugodno iznenadija

    ReplyDelete
  5. Boris i Elfsi su mi najzanimljiviji bili , ni linea nije loša

    ReplyDelete
  6. great reportage !

    come for a visit, and if you like sign as follower...I' ll do back


    ciao ave


    C

    ReplyDelete
  7. Wonderful reportage! It is fantastic! :-)
    Nice blog! Maybe you’ll have time to visit my blog :)

    Kisses,
    Miriam
    Fashion Crazy Ball and My Facebook Page

    ReplyDelete
  8. Evo što si rekla za Elfse je istina!! :)


    xoxo
    Antonia
    FASHION IMPERATIVE

    ReplyDelete