28/07/2011

David Beckham for H&M

slavili valentinovo ili ne, sljedeći praznik ljubavi donosi iznenađenje koje se ne smije propustiti. ako i niste među onima koje mahnito traže komad koji će pokloniti svom komadu, teško da ćete ostati imune na novu liniju donjeg rublja koje će, od sad pa nadalje i ubuduće, david beckham dizajnirati za švedski h&m. 
kako je danas najavljeno, 14. veljače 2012. bit će predstavljena prva u nizu bodywear kolekcija nogometne slash modne ikone. a toj suradnji vesele se i david i hmovci podjednako!

detalji još nisu poznati, no ako je suditi po modnim odabirima d. beckhama, a  možda će i viki uplesti svoje prste u posao, linija će biti vruća. dobra je vijest da je deal dugoročan što znači da ćemo iz sezone u sezonu svojim boljim polovicama u više oo 1800 prodavaonica diljem svijeta moći birati najbolje rublje. 
cant wait.
p.s. nadam se da će sam reklamirati svoje proizvode, kad mu to već tako dobro ide :))

26/07/2011

Do It Yourself Paper Dresses

haljine od papira nisu neka novost. primjerci izuzetne izrade golicaju maštu. npr. ove prekrasne haljina izrađene od starih brojeva Elle i Harpers Baazar magazina

zatim "obara me s nogu" haljina izrađena od stranica telefonskih imenika
divne su, zar ne?
vjerovale ili ne, haljine su nosive. a ako imate želju za svojim primjerkom, pronašla sam rješenje i za vas. 

potrebno su tek škare, ravna površina, šivaća mašina, a moglo bi se i s običnom iglom i koncem :)))
na stranici su PDF-ovi koje je potrebno uvećati pa isprinatati, a zatim se baciti na posao. 
za osobni touch, papir je, naravno, moguće ukrasiti bojama, flomasterima.... ideja je bezbroj, a i krojevi su simpatični. 
meni prva s lijeva, hvala :))ps. evo kako to na kraju izgleda 
link

22/07/2011

I Spy: Sharon Golans modular shoes

jeste li ikada poželjele svaki dan obući drugi par cipela. prošetati svoje ljepotice, izazvati zavist? jeste, jel tako?
jedna od "nas", u dalekom Jeruzalemu, taj je san pretvorila u stvarnost. Od komada reciklirane plastike izumila je modularne cipele, cipele u dijelovima. dovoljna su četiri osnovna komada da sastavite cipelu. a onda, raspašoj. kupnjom već jednog novog predmeta imate nove cipele, a moguće je čak 256 kombinacija.
sharon još uvijek traži investitore koji će joj pomoći napuniti police dućana, ako znate nekoga s viškom novca, pomozite studentici :)))

sharon i njezini modeli


21/07/2011

blown with the wind

via bohemianchic
thinking about getting a tattoo for a while now. only thing bothering me was i never found the one that would make me go insane.
this is kinda cool for inspiration.

13/07/2011

use your balance

shirt
bracelet
sheer skirt
wholesale dress page has a unique way of surprising its costumers. found out that if you buy something, they give u some in return. to be correct, they gave me some balance points to use in my next purchase. since things are very cheap there, i managed to buy all of this using only this balance thing :)))
so, i got myself a lovely bracelet for 1 dollar, skirt for five and this blouse for 8, with post cost, 22 dollar i had in my balance check. so, i got if for free :D
this time, i check the measures correctly so i hope no more surprises regarding the size, as it was last time :)))

10/07/2011

I Spy: NIKKI FARQUHARSON

London-born-and-based illustrator
freelancing in illustration since 2007
researched Salvador Dali a lot while  studying art 
"My first dissertation was a comparative analysis between the works and lives of Marcel Duchamp and Damien Hirst because the themes within their work interests me"
LoveDough
LoveDough Progress

LoveDough Progress
photo: Anna Victoria Best
Mixed Media Girls
A Mixed Media Girl illustration is initially inspired by the original photograph. I alter the surroundings with abstract details and meticulous patterns. The final outcome is often playful and eclectic. The girl is either a prop to the pattern or just part of the canvas. I add the girl to put the patterns into context.  I want to enhance the photography, not drown it out.

06/07/2011

Style:Spy@BUVLJAK

buvljak u medici je ooooodlična stvar. pogotovo ako, kao ja, imate zakrčen ormar i često se pitate što je meni ovo trebalo?
korak prvi bio je razvrstati odjeću. korak drugi, smoći snage za odvajanje od krpica koje su skupljale prašinu već ohoho godina, ali ih se nikako nisam uspjevala odreći. korak treći, natovarena ko mazga trebalo je stići do pierottijeve 11. 
no, eto, stigla sam i prostrla svoju plahtu na pod. pa čekala. malkice neugodan osjećaj. hm. da, malkice, koga ja zavaravam. trgovcima nije lako. svi nešto gledaju, prevrću, ali ipak se teško odlučuju iako je "sve po 15 kuna".
 prva je otišla jedna stara crna suknjica. uglavnom sam ponijela stvari koje su dobre, očuvane, nosive ali ih ja, jer sam se nakupovala, jednostavno nemam kad iznositi. jedna, druga, treća. polako ali sigurno, hrpica se smanjuje. 
brojim novce. nije loše. u sat vremena zarradila sam 100 kuna, odlična satnica :D. ipak, nema puno ljudi pa stignem razmišljati. što je dvosjekli mač. premišljam se. jesam li trebala datitu majicu za 15 kuna? koliko sam ju ono platila? a onda, glasić s druge strane odgovara kako je ta majca bila sama i ostavljena barem dvije godine. a nekoga će usrećiti. 
prodala sam i traper suknju, skoro pa je nova, u kojoj sam prije skoro četiri godine plesala na in music festivalu s malim trbuščićem u kojem je rasla lara. oslobađajući osjećaj. to su ipak samo krpe!


jedini je bio bed što sam čvrsto bila odlučila da neću potrošiti ni kune. to je obećanje bilo teško održati, ali nisam ni imala izbora. otišla sam bogatija za 180 kuna, i jedno posebno iskustvo koje bih svima preporučila.
more info na Facebooku: BUVLJAK:
i na Vecernji.hr:  S mjesta gdje i odbačeno nalazi vlasnika odlazi se s osmijehom

01/07/2011

e, moj sale!sniženja su počela, a ja im spremno odolijevam. ne zato što sam istrenirala strogoću sama sa sobom već iz jednog sasvim običnog razloga, nemam kaj za trošiti. uostalom, sniženja su često triki. 
nekoliko mjeseci prije nego što će se živa u termometru početi penjati u visine i označiti početak rasprodaja koje čekamo cijele godine, naletjela sam na mid-season sale u westgateu. u potrazi za balerinkama koje će pokriti vrijeme kao što je, na primjer danas, ni vrit ni mimo. u potrazi za životinjskim printom. ma, koga mi tu varamo, u potrazi za xyz, što me naposlijetku i dovelo do toga da sad brojim kovanice, u dućau me čekao par iz snova. 

svi uvjeti ispunjeni. dlakava životinja, udobna cipela. cijena? prava sitnica. polakomila sam se. priznajem. za pola minute već sam izlazila iz dućana, s osmijehom na licu i vrećicom u ruci. 
problem s balerinkama počinje po povratku kući. probam ih ponovo i osjećam nelagodu. iritantni osjećaj da nešto ne štima. detalji koji su mi promakli u dućanu (jer sam bila lakomislena) sad postaju očiti. i više nego očiti. 
lijevi primjerak ne valja. cipela se izuva. jednostavno NE drži nogu. aj, aj, aj, koja sam ja mutača, proklinjem samu sebe i brzopletost i kukam nad zlom sudbinom koju sam sama skrivila. 
ok. vjerojatno je tvornička greška. priznajem da sam pogriješila, ali to praktično ne pomaže. ostaje pitanje, što dalje?
postojala je opcija vratiti se u WG i zamijeniti balerinke za nešto drugo jer, da, ako sam zaboravila spomenuti, bio je to posljednji par u mom broju. odustajem od zamjene robe. ne da mi se. 
problem je na kraju riješio moj postolar i to jako efektno i elegantno, moram priznati. 
iako se i na slici vidi kako je lijevi primjerak sfušan jer mi vire prstići, me dont care :D, lijeva cipele više se ne izuva i sve zajedno izgleda baš šik :)
pouka priče?
pazi što kupuješ, pa makar bilo deset kuna, ne dopustit da je to deset kuna bačenih u vjetar. ili, dobra postolar učinit će čuda?
hm...