24/10/2012

margiela for moi

cijela mi je margiela x H&M linija wow, ali ovaj look mi je nekako najmiliji. lov na traperice neka počne. jakna ako bude para.

23/10/2012

I spy: zzzzzz zigMAN


pics via Cro A Porter 
Da vas netko probudi u pola noći i tutne vam pred oči jednu od ponuđenih fotografija, kolika bi bila  vjerojatnost da biste pogodili čiji je to rad bez da ste snene okice uopće protrljati? Velika, sasvim sam sigurna jer mladi dizajner iz Kostrene iz sezone u sezonu predstavlja kolekcije prepoznatljivog rukopisa. 
Ova posljednja, prikazana na Cro A Porteru u subotu, jest Zigman all over it, ali nam i daje jednu novu viziju. 
Ne bih željela da se čovjek uvrijedi pa se unaprijed ograđujem i kažem da sljedeće što ću natipkati tipkam u najboljoj vjeri. Meni je ova kolekcija nadogradnja kolekcije za djevojčice koju Juraj radi u suradnju s Bambijem. I zaista, ne da to nije ništa loše nego je me upravo to oduševilo.
Kaputići i jaknice koje je Zigman uvrstio u kolekciju za klince za jesen i zimu, a što je predstavio u ožujku na FHR-u, izazivale su mi zazubice. Odlični krojevi i prepoznatljivi patchwork sa Zigmanovim potpisom sada su 
tu i na odličnim sakoima i jaknama za mene, a ne samo za moju Laru. 
Bilo je i u njegovim ranijim kolekcijama sličnih primjeraka, ali ove sezone sve je to nadmašio. Bravo!
ps. krasno mikasnje uzoraka. 

22/10/2012

divided gray

Studeni će bit jako dobar modni mjesec, predosjećam!
1. studenog, znači dva tjedna prije MMM za H&M, na police stiže Diveded Gray kolekcija. 
Kako je meni Divided odjel i inače broj 1. nije čudno da me nova kolekcija oduševila. H&M je izbacio i odličan video. Mljac!17/10/2012

šopingholičarka ima nove čizme


moje nove šuzeeeee!
naravno da mi ne treba još jedan par čizama. ipak, uspjela sam samu sebe uvjeriti da mi treba. jer, jedne su ravne bajkerske. druge imaju zericu previsoku petu za cjelodnevno trčanje gradom. treće uopće ne podnose kišu. četvrte guraju treću sezonu....
moram li nastaviti?
slijedi bankrot. i  trebaobjasnit mužu na što trošim pare....
drago mi je, ja sam šopingholičarka..
via ZARA

15/10/2012

modne poslastice s FHR-a

LINK

LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš ranije su kazali da je njihova kolekcija namijenjena ženi koja užurbano korača nekim velikim gradom. U glavi im je bio veličanstveni New York, a prema onome što su pokazali na pisti Dove Fashion.hr-a u petak, njihova samosvjesna žena na ulicama Velike jabuke snašla bi se kao da je tamo rođena. 
Ništa manje vrijedne ulice su domaćih gradova pa će njihove parke i neodoljive bermude šetati sljedećeg ljeta Zagrebom i šire. 
Modni dvojac nastavlja se na prethodnu, prvu zajedničku kolekciju, no koliko je ona bila edgy, toliko je ova promišljena u danas tako popularnom i trendi "pročišćenom" stilu. 
Materijalni su meki, podatni, hlačice su pamučne (koliko sam uspjela vidjeti) a izbacili su i nekoliko divnih oversized torbi. 
S remenčićima na pravom mjestu i u njihovoj stilizaciji s ravnim kožnim sanadalama, u are ready to go, kud god vas noge nosile.
P.S. Pun pogodak su košulje koje su odostraga neočekivano drapirane

AMR

Ana Maria Ricov bila me oduševila u ožujku kolekcijom za jesen i zimu. Tada su u  fokusu bile zelena i ljubičasta u zagasitim tonovima. Za proljeće i ljeto Ana Maria okreće ploču i ubacuje nježne boje pijeska. Crna i siva još uvijek su prisutne s nezaobilaznim kožnim detaljima i već prepoznatljivim krojem koji odudara od standarda. 
Moćno,  promišljeno, uspješno. 

12/10/2012

matija ČOP

nisam bila pa sam propustila vidjeti uživo i sad se grizem zbog toga. obaveze, damn...

matija čop izuzetan. 

07/10/2012

LEVa, pRAVA

Četiri žene, dva modna brenda i večer avangardne mode u Laubi.
Dva potpuno različita koncepta, a ipak sa zajedničkim podznakom. Revije Madam Demode i Tamare Bombardelli te brenda Dioralop Andreje Bistričić i Maje Merlić morate vidjeti uživo. Slika jednostavno ne može prenijeti poruku koja stiže s modne piste. 

MADAM DEMODE - T. BOMBARDELLI
Muzika, make up, stav modela na pisti. To oko fotoaparata ne može uhvatiti.
Madam Demode nastavlja igru gumom iliti laštikom i ove sezone modeli su još više promišljeni, nosivi i zapravo prilagodljivi u svojoj pomaknutosti. 

Bosonoge manekenke savršenih frizura, crnih debelih obrva koračaju u modi koja je moćna, snažna, provokativna i inovativna u okvirima domaće modne scene, a i šire. 

DIORALOPAndreja i Maja, a tu ne mogu uopće biti objektivna, prvo zavode taktovima elektro glazbe koja uz ruske vokale miješa sadašnjost i prošlost, vodi u imaginarni svijet malih sovjetskih gimnastičarki koje se spremaju za veliki marš ili tako nešto. U jednom trenutku čini se kao da glazba poziva masu na veliku vježbu graničara. Eto kud mi ide mašta. 

A onda stižu samouvjereno dečki koji više ne nose haljine nego fantastične kombinezone. Okret za 180 stupnjeva u materijalima i bojama. Drugačije, ali još uvijek prepoznatljivo. Da me netko probudi u pola noći i pokaže samo jednu fotografiju Dioralop modela, čak  i da ih nikad nisam vidjela, odmah bih pokazala prstom u svoje omiljene modne djevojke. 

Andreja opet poseže za rekonstrukcijom koja joj tako dobro ide, a lepršavi materijali i sanjive plavskaste boje vrište na ljeto. Pun pogodak, sasvim očekivano. 


04/10/2012

just watchin'

razočaram se u zari sve češće jer većina komada kvalitetom ne prati cijenu i krojeni su za "ravne k'o daske". 
svejedno, volim se inspirirati. 
tiho patim za ovim komadima.