29/03/2012

quick info

najbolje od najboljeg.
 a što je još bolje, showroom ostaje otvoren cijelo ljeto i proljeće <3

27/03/2012

Bird of Paradise



jedna od najdražih kolekcija - givency resort 2012 -  za kojom sam već slinila ovdje , napokon je dostupna. za one koji imaju 1121 funtu viška. preračunato, onako u grubo, 10.000 kuna


26/03/2012

cro A porter: zavođenje osjetila


Ovacije publike potvrdile su očito, da Teo Perić za modnu kuću MAK nastavlja raditi odličan posao. Njegova žena odiše šarmom prošlih vremena za koja danas čeznutljivo gajimo simpatije. Nježnih, ali hladnih boja i drapiranih krojeva, materijali su meki i stvaraju ultra ženstvenu siluetu, dok stajling prati modnu priču punu lepršavh hlača i sukanja te divno krojenih voluminoznih krojeva.  Teo P. pogađa u srž ljepote kojoj teži svaka žena. Točka.
Zatim slijedi nešto posve, ali baš posve drugačije. Luka Grubišić bio se našao na vjetrometini kritike jer se dosad držao provjerene formule. Prepoznatljive suknje i t-shirti ostali su dijelom njegova repertora, no cjelokupni dojam nakon revije koju je predstavio u subotu na završnici Cro-a-portera kao da govori da bi bilo bolje da kritiku nije poslušao.
Prvih par izlazaka na pistu poslalo nas je u šaroliki svijet u kojem je sve moguće. Rese jarkih boja vijorile su bočnim stranama oprava, na ramenima su metalni šiljci, na nogama roze šljokičaste štikle. Zatim par odličnih izlazaka. Fine suknje i bluze neobična kroja, ali još uvijek je tu previše „cukra“. Lukina princeza candy landa nastavlja u zlatu otpočenim haljinama kročiti i dalje. Za moj ukus preslatko. 


Veliko iznenađenje za moje oči pripremile su ovaj put majka i kći Car, potpisnice Linee E. Sezonu ili dvije ranije, Linea me se uopće nije dojmila, no zato ove moram priznati da je napredak itekako vidljiv. Reviju je otvorila Kristina Šalinović koja je te večeri imala pune noge posla. Odlično se uklopila u kolekciju koja nedoljivo udiše streetstyle modni dah. Haljine su kratke i popunjene geometrijskim plohama različitih boja i materijala i nadasve su zanimljive. Drugi dio kolekcije u kojem dužina prelazi koljena i vraća se Lineinim siluetama, izgleda jednako interesantno. Mješavina mode nadahnute sportom i nježne elegancije. Odlična ideja s tankim ušivenim „remenčićima“ od lastike u kontrastnoj boji.
I Đurđica Vorkapić koja je na pistu poslala „men in white“ udahnula je svježinu CAP završnici.  HG linija izuzetno je svježa, nosiva i  opuštena. Kolekcija je sa ženskom povezana „trakicama“ odnosno duguljastim pravokutnim dijelovima tkanine koji su aplicirani na prozirni materijal. Zelena u mješavini mentola i tirkiza razbija bjelinu,  a jedan od najdražih komada prekrasna je bijelo-srebnkasta haljina sa zelenim remenom. Jedina je mana da za tu haljinu linija mora biti besprijekorna.
I za kraj Juraj Zigman. Već prema vizualima koji su kao mamc pušteni u medije bilo je jasno da je Zigman pripremio nešto posve  drugačije. Kolorit je sada nježan, a linija oversized. Nema više stegnutih i pripijenih haljina s volanima u mračnim bojama. O, ne. Zigman na pistu šalje djevojku proljeća, dijete cvijeća i slobode.
Ima tu perja, neonskih boja, malo bijele. Opet su tu trakice, cvijeće aplicirano na tkaninu, visoke platforme i za kraj zlatni konfeti koji jasno daju na znanje da je čar mode u zavođenju svih osjetila. Zigman je zaista učinio da osjetimo kako snažno pulsira ta njegova neonski jaka žuta i da osjetimo perje kako nas miluje po vratu, no tu čarolija prestaje.
Posljednji utisak.
Kraljice modnih pista za mene i dalje ostaju Bistričić i Merlić. Sve o kolekciji čitajte ovdje

23/03/2012

CAP @backstage




prvu večer ovosezonskog cro a portera ugostila je kuća za ljude i umjetnost LAUBA. oduševljena sam prostorom i atmosferom... avangradne revije savršeno su se uklopile u rohbau ambijent i ostavile me bez daha. moram li naglasiti da su bistričić i merlić dioralop muškarca učinile savršenim primjerkom kojeg bi svaka modno osviještena žena rrado povela kući i poharala njegov ormar, naravski.
 ostavljam vas s fotkama iz backstagea.
 hvalospjev o dioralopu čitajte ovdje.














21/03/2012

lazy


all h&m but shoes-old converse and no name bag

i don't care look <3 i malo vitra
za fotke je zadužena moja draga prijateljica tatjana, hvala :*

19/03/2012

Link it back to me




photo: FASHION.HR
rock and roll s daškom romantike. vječna crna i puno, puno zatvrarača. šljokice i lelujavi materijali u boji pijeska. stilski dotjerano do savršenstva, a opet svaki komad za sebe moćan i upečatljiv.

nije ni čudo da je gotovo svaka djevojka s kojom sam razgovarala nakon što su pistom FHR-a prošetale cure i dječki odjeveni u kreacije brenda LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš imala samo jednu misao. želim tu jaknu!!!!!
riječ je o kožnoj kropanoj  jaknici s mnogo zippera i opakim izgledom. nosiva je u svakoj prilici, a izgleda fantastično. sama dizajnerica promovirala je LINK i vidjela sam kako dobro jakna izgleda izbliza. priznajem, i meni je ista misao bila na pameti s malim dodatkom, želim sve. znam, znam, često se to "želim sve" može čuti nakon što dizajneri predstave nove kolekcije i ja sam je, hvala bogu, izgovorila nebrojeno puta. no ovog puta odlučna sam u namjeri da misao pretvorim u djelovanje.
hlače su savršeno krojene i da se opet ne ponavljam i kažem da izgledaju moćno, reći ću da su seksi. pogotovo u kombinaciji s prozirnim tuniko-haljinama.
osim jakne koja bi u hrvatskog streetstyle naroda mogla ubrzo steći kultni status, obratite pažnju na crnu šljokičastu haljinu i odlične šuškavce <3

backstage @dove by alex

ana b.


martina i matea

Tina, Isabella, Katarina, Ljupka

karla
photo: Fashion Disorder

 blogerice za DOVE by Alex

gotovo je i to. bez brige, vratit ću se na revije jer imam štošta reći po tom pitanju (neki su me oduševili<3) no, dok je priča još vruća, da podijelim s vama nekoliko fotki snimljenih u gunguli backstagea prije negoli će blogerice izaći na pistu Dove fashion.hr-a.

Alex je napravila stvarno ok posao i djevojke vratila u neko drugo modno doba. Izgedale su kao prave retro damice i bile su divne na pisti.
 Malo treme bilo je skroz simpatično što je potvrdio i  gromoglasni pljesak iz publike. još jednom, curke, bile 
 ste stvarno veri kjut <3

favorit kolekcije mi je all white kombinacija koju na slikama vidite na matei no na pistu je u njoj izašla isabella. 
ana bacinger izgledala je kao stvorena za dugu prljavorozu haljinu...ma, sve su bile stvarno prekorkrasne :)
p.s. evo i mene, tračerica trenutak s anom k.

16/03/2012

business with pleasure

prokleti ajfonče otkazao je sinoć na otvaranju ovosezonskog Dove fashion.hr-a...nosim danas pravi fotić iako mi ni to neće pomoći. hint- nisam neki maher u školjocanju aparatom :)
nego, da rezimiramo.
išla sam poslom, jel. ne kao blogerica, al eto, da iskoristim mogućnost da se izrazim na svim medijima. popričala sam s našim dragim blogericama koje u subotu očekuje noć neizvjesnoti i užitka, vjerujem. držim im fige i kako ono kažu Ameri, neka slome nogu. Što su mi rekle, možete čitati ovdje.
prije samih revija prošvrljala sam backstageom koji uvijek vrvi manekenkama, šminkerima, dizajnerima. uglavnom, volim biti iza scene :)
pista i cijeli ugođaj na ZV su nemam riječi. atmosferična prigušena svjetla, dvije starinske lampe i dugačka pista posuta bijelim pločicama. i zvuk saksofona u laganom jazzy ritmu koji krati vrijeme dok revije fashionable kasne ;)
clah of 9 inspirativan. neosnki plastičan i moćan. devet lica traži autora. mislim da su ga pronašli. dekonstrukcija, prozirni materijali, asimetrija. what's there not to like! bit će nešto od njih :)
aleksandar žeravac u crno-bijelom svijetu. može. prodano. matija čop odličan. ne razumijem masu, nazvat ću ih tako, koja nije imala strpljenja, volje, barem pristojnosti, prestati brujati i negodovati dok su djevojke u drvenim klompama ili čemu već milile pistom. netko je do mene uzviknuo
"užas". ne bih se složila. no-no. fine

linije, oversized rukavi. promišljeni minimalizam. jako fino i rastavljeno na komde izuzetno urbano i nosivo odmah sad.
AMDS by Alduk-plesni ritmovi za cure (i pokojeg momka) u akciji. posao, izlazak, škola-fax...prolazi u svemu.
 note to self- kupit jednu od košulja. preduvjet je naravno da počenem nositi košulje (nekako ih ne volem, op.a.). onako, mladenački. svidjeli su mi se i cropani topovi. upotrebljivo. i neke haljine. ma, sve u svemu, vrlo dobro.
martina felja nije me oduševila. ranije kolekcije puno više u mom điru. njah. ne želim kritizirati jer mi je jasno koliko je truda, želje, volje i osobnosti uloženo u svaki pojedinačni rad. fak, lagano je ovako sa strane prigovarati. da skratim priču, nije me inspiriralo.
za kraj, modnu priču zaokružili su ivana popović i ivica skoko.
seksi ispričana modna priča. priznajte iskreno, kako se osjećate kad se dečki okreću za vama, kad dobacuju? da li makar mali dio vas osjeti "oho-ho" negdje duboko u sebi, iako je takvo ponašanje uglavnom karakterizirano kao primitivizam? popović i skoko doveli su nam SEKSI glumce koji onako pakosno i izazivački koketiraju s djevojkama u čipki. mene su osvojili, haha :)
povela se kasnije rasprava je li kolekcija inspirirana ili pokradena. šta ja znam. mislim da je danas utjecaj onog što vidimo7čujemo nemjerljiv. govoreći iz vlastitog iskustva, ne želim ni čitati tekstove ili naslove kolega koji pišu o istoj tematici kao i ja (to se uglavnom odnosi na moj day job) jer se često uhvatim od od njih kradem/crpim inspiraciju.
kako bilo, dobra završetak večeri. danas je alex dojčinović. i bambiju se veselim zbog lare. al vrhunac iščekivanja su mi ogi i mrvoš. cant wait <3

p.s. muž me očajno slikao pa niš od slika :) nisam bila ni pretjerano zanimljiva ekipi koja lovi za streestyle pa eto u kolažu jedne krnje fotke. jesam, tašta sam, pa se zato i ne slikam, haha. nego, da, odličan trenutak bio je kad sam srela a. bistričić a imala sam majicu iz dioralop kolecije <3
pozdrav, stilska špija vas jubi




13/03/2012

neuzvraćena ljubav...



Wedge sandal
These sandals made from raw edged leather have an elastic ankle strap and a rubber wedge heel. Clean-lined and modern, they have slightly cushioned innersoles and anti-slip soles.
Heel height: 8cm
naravno da COS ne dostavlja u RH...

10/03/2012

The flower power skirt





skirt:zara
shoes: roberto
jacket:vintage
fur:wholesal-dress.net
bag:asos 
THE SUKNJA
dvoumila sam se oko ove suknje. pencil kroj zapravo nikako ne laska mojoj figuri, ali suknja mi se toliko svidjela jer neodoljivo podsjeća na nikad prežaljeni i uvijek željeni Givenchy da sam se nakon par dana razmišljanja i lurkanja suknje na webu vratila u zaru i dala joj drugu priliku.
ne znam što se primijenilo između ta dva odlaska, ali kupila sam je bez razmišljanja. cijena je 179 kuna.
možda sam malo overdressed ovdje, ali takav mi je bio dan. ma, zapravo, još od srednje škole ne pravim razliku između odjeće za dan i noć. ipak,  ubuduće (prema proljeću) starke na noge i bijeli t-shirt. samo nikako naći neku bijelu majicu, običnu, ali neobičnu. hm? imate kakve ideje?
sve na koje sam naišla su ili preobične ili preoversized ili preprozirne....hm, možda je problem u meni?
important
zanemarite čudnovati izraz lica, inače režem glavu ubuduće :)


09/03/2012

WANTED: raw crystal ring:








 ovi su primjerci s etsya. dizajnerski su mi preskupi pa malo švraljam interetom u potrazi za savršenim primjerkom. kako me u zadnje vrijeme pucaju diy ideje, zapravo tragam za savršenim primjerkom kristala koji ću pretvoriti u prsten. ebay nudi velik izbor, ali i u zagrebu ima nekoliko dućana s kristalima pa prvom prilikom idem u potragu za THE kamenom :)

P.S. maštovita i inspirativna autorica bloga a pair and a spare odavno je napravila svoj prstenčić. eh, da je barem nama tržnica kristala!
uglavnom evo i popisa dućana s kristalima ako nekog zanima :)
Zagreb:
 Nova Arka, Tkalčićeva 44
 Nebeski dar u Sesvetama
 Mineralexpo, Badalićeva 7a






07/03/2012

par nepar

  • H&M ogrlica
  • Deborah lakić u pastelno zelenoj boji
  • ĐIDOLE drvena ogrlica
  • MAT Deborah lakići u srebno sivoj i mint zelenoj
  • podloga za sve je Ženski rokovnik  
toplo preporučam sve proizvode
Deborah lakovi za nokte pokazali su se postojanima i trajnima. Neće se tako brzo posušiti, a izgledaju fantastično. Ovaj mint zeleni matirani imam već duuuugo i još je odličan i nije se pretvorio u gustu masu.
Ženski rokovnik je savršenstvo. Komadić papira koji treba imati svaka žena, možda neki post samo o njemu, hm...
đidoLe orglice su san snova. Unikatne i efektne. Ja sam svoju kupila u kulerskom dućančiću Shpitza u zagrebačkom Lovačkom rogu, obavezno navratite.
H&M ogrlica mi je super kul u svom minimalizmu i žao mi je da ih nije bilo više jer bih uzela per komada (cijena jedne je 35 kuna) pa ih prefarbala i malo ukrasila. Mislim da s ovom neću niš prtljati jer je divna takva kakva je.
to je to od mene za danas.
ljubim