31/01/2012

something new....




torba je preprekrasna, ali skoro je nisam kupila. inače torbe kupujem kad se desi klik. mora to biti ljubav na prvi pogled. čim previše razmišljam i dvoumim se, nije to to. ljubav se s ovom torbom dogodila odmah, ali imala je jedan feler. tj. nije ga imala, lanac. a iako volim torbu "za pod ruku", potrebno mi je da ona ima lanac koji ću moći upotrijebiti kad zaželim da su mi ruke slobodne.

kako je cijena torbe cijelih 79 kuna, nije bilo premišljanja. ali, ne budi mi teško, pitam prodavačicu može li se na ovu torbu staviti remen/lanac i to zato što je dućančić pun sličnih torbi od kojih neke imaju lanac, a druge ne. malo me zavlačila, pa ne može baš, pa može pa ovo pa ono i na kraju, munja, ode u neko spremište i vrati se s vrećicom punom lanaca!

ali, nije to to, veli ona. ova torba nema preklop i lanac ide samo na torbe s preklopom. kako sam škicala i jednu prekrasnu crnu od brušene kože s preklopom (te su 99 kuna), rekoh, ok, da vidimo kako to izgleda.

i ništa, torba je lijepa, ta crna, ali ja želim ovu jer crnih imam sto i bla, bla. pa lijepo pitam, jel mogu ja onda uzeti ovu plus lanac pa platim 99.

ne, opet me zavlači. te su 79 kuna i ne mogu ići s lancem. ali crna može, uvjerava me ona. ne odustajem. zašto ne mogu ovu kupiti s lancem? jel možete nazvati šefa?
gleda me u čudu pa kako sad šefa, ali pristaje. brzo šef odgovara da ništa od toga. i dalje ustrajem. pa prodajte mi samo lanac, kao posebnu stavku. ne može, tvrda je. fak. a sviđa mi se torba i neću crnu s lancem...
ajme, koje muke oko torbe. no, kao što sam rekla, bila je to ljubav na prvi pogled pa vadim novac iz novčanika (primaju samo keš) i reko, doviđenja. ili možda zbogom, još se nisam odlučila. u ovom je slučaju želja za torbom prevladala iako sam najradije htjela da imam snage okrenuti se na peti i gibat dalje. no, dobro. sljedeće je bilo potrebno pronaći lanac. imala sam više sreće nego pameti. jer mi se, naravno, nije dalo hodočastiti po bauhausu :)
odličan, čvrst i jeftin lanac pronašla sam igrom slučaja u Image Haddadu za 25 kuna. trebalo je samo pronaći način kako pričvrstiti lanac za torbu. opet, nisam imala vremena ići do nekog hobby shopa pa sam iskoristila staru ogrlicu koju imam doma, a ne nosim je. privjesak sam pričvrstila za jedan kraj lanca i probila kroz cif, a kako lanac s druge strane ima kariku, nju sam pričvrstila za otvarač cifa. i sad imam unikatnu torbu koja se nosi ovješena preko jednog ramena ili pod rukom, kako ti drago.
toliko...
dućan je, ako ikoga interesira, u Importanne centru, samo ravno od glavnog ulaza, ne možete ga fulati. torbi ima stvarno u svim bojama i s preklopima i bez njih, a mlada (neljubazna) dama rekla je da će odsad sve biti s lancem, ali samo one s preklopom, da ne bi bilo zabune :)

naočale nemaju tako dugu priču. 

26/01/2012

Kaiser Karl




Saba faux leather skirt


Safa metallic leather skirt
€330

Metallic leather wedge sandals
€300

Woven patent-leather wedge sandals
€300

Jeren cotton-terry and PVC sweater
€120

Jeren French terry and PVC sweater
€120
more online @net-a-porter

moćni karl ponovo napada.  u zadnje vrijeme svoje prste ima u svemu pa tako i u posebnoj KARL kolekciji koja se ekskluzivno prodaje na ekskluzivnom siteu.
sviđam zaopravo sve. what's there not to like?
kaiser karl kao da je pretočio najjače streetstyle momente u svoju novu kolekciju. PU/kožni rukavi, srebro i koža. tu su još i megauberkul popularni ovratnici, platnene torbe and so on...
neke su stvari već, naravno, rasporadane, a planule su najprije ove fantastične majice s kožnim rukavima. kad su hit. i izgledaju odlično. al, da su originalne, nisu baš :)
i sada ih je lako pronaći na svakom koraku i to po puno pristupačnijoj cijeni. iako je KARL-ova kolekcija "pristupačna"
pa je, u odnosu na ostala modna čudesa s net-a-poretera, ovo je cjenovno prihvatljivo. platnene torbe bile su 19 eura, ali odmah su razgrabljene.

odlična mi je ova srebrna kožna suknja, ooodlična. iako imam sličnu, nekožnu, iz stradivariusa :)
jeftinija je varijanta umjetna koža u crnoj boji, ali sad ne izgleda tako moćno, jel tak?
i cipele. biram wedge jer su stabilne, udobne, pogodne za cjelodnevno trčkaranje gradom.
ne kupujem, samo gledam.
odlično je, sve mi se sviđa, ali nekako je "obično"
no, možda je upravo stvar u jednostavnosti. najjednostavnije stvari često su najčudesnije.
al to je stvar filozofije

...

25/01/2012

armani spring couture 2012.

mesmerized....


                            Photo: Yannis Vlamos / GoRunway.com

24/01/2012

DIY galaxy print

priprema, pozor, sad 
trebat će vam 
1. prazna bočica za prskanje s mješavinom varikine/izbjeljivača/domestosa/cekine i vode
2.  obična crna majica (siva će ispasti nježnije roza)
3. akrilne boje ili boje za taknine u nijansama po želji (ja sam se odlučila za tirkiznu, metalik bijelu, plavu i pink sve nabavljeno u hobby shopu lumos u zagrebu, petrinjska 31)
4. kistovi
5. spužvice

upute: prije svega, zaštititi površinu i ispod majice staviti plastčne vrećice da se boja tj. izbjeljuvač ne bi prenio na stražnju stranu majice

majicu sam najprije poprskala mješavinom izbjeljivača i vode pa kad sam dobila željeni izgled zafrknula središnji dio i njega dodatno poprskala
nakon prskanja poželjno je majicu posušiti fenom za kosu
pa to izgleda nekako ovako
sljedeći korak, bijelu boju zahvatila sam kistićem i prskala njime po majici da ostanu male točkice (zvjezdice)
tu sam se mogla i zaustaviti jer majica izgleda odlično i bez mog naknadnog mrljanja :D
al, kad je bal, nek je maskenbal! ovakvu radim sutra :))

na kraju je red da se mašta pusti na volju. spužvicom u boju i deri pa još malo prskanja bojom i voila, 
moj prvi galaxy print top
hope u like it 
p.s. kao inspiracija poslužila mi je sva sila blogova i diy tutoriala kojih je web pun
...brzo je i bezbolno....

22/01/2012

glitter perfection

uf. što da vam kažem. poriv za kupovanjem obično je iracionalan, a svako malo pojavi se IT komad koji mozgu šalje signale "kupi me" i teško se boriti protiv tog malenog upornog glasa.

šljokice na polučizmicama m. prade za miu miu jedan su od takvih modnih momenata. s piste su doslovno protutnjale ulicama modnih prijestolnica, a u meni samo izazvale to dosadno kvocanje "želim, želim, želim...."
dizajnerske stvari, na žalost, imaju tendenciju biti bezobrazno skupe. i onda bolestan um poput mojega smišlja načine kako udovoljiti želji u razmjeru s financijskim mogućnostima.  
kad je odluka konačno bila donesena, bilo je potrebno dati si malo truda i uposliti prstiće da u bespućima interneta pronađu sveti gral. ah, taj čudesni internet....

tko želi, naći će, tako bi se ukratko mogla opisati moja potraga za šljokičastim savršenstvom. link po link ukazao mi se sajt jessice buurman. pametna neka žena ima moto koji osvaja na prvu.
life is a runway, walk it :)
u svom tom traženju prva je opcija uvijek bila open toe black, ali kad sam ugledala prekrasnu tirkiznu mašnu i srebrnkaste šljokice, odluka je instinktivno donesena. cipele i torbe ugl. moraju biti ljubav na prvi pogled.
 
JB, očito, inspiraciju crpi u modnim hitovima po cijenama koje su pristupačnije običnim smrtnicima, a kvaliteta izrade dostojna je vjerojatno i originala. customer support izvanredan pa su mi vrlo brzo, nakon što sam uočila da mog paketića nema na ipsuu, poslali novi par i to ekspresnom pošiljkom (nakon molbe da šalju EMS-om, a nikako DHL, o čemu neki dr. put). Ta mala zabuna pokazala se zapravo dobrom jer su mi poslali veći broj, IT 39 jer se moj 38 bio rasprodao. aleluja, manje cipele ne bih mogla navući, tako za sve koji će se odlučiti na kupnju, treba veći broj!

cipelice su stvarno bajkovite i premda nemam previše prilike za nošenje (mislila sam da ću ih nositi na posao, ali em su previsoke za cjelodnevno nabadanje po gradu, em su prešljokičaste za moje radno okruženje :), dovoljno su divne za stavit ih kao ukras :))





19/01/2012

spring fix


još uvijek čekam da neki high street brand polovi ove modne slatkiše.  
Givenchy resort 2012. 
i pola godine kasnije linija koja me se najsnažnije dojmila.


zašto je tako f... skupo?