30/10/2011

I Spy and die: Dioralop a/w 11/12

iako je prošlo već više od tjedan dana otkako su andreja bistričić i maja merlić začarale modnu publiku (čitaj: mene!), ne smijem propustiti zabilježiti kolekciju i na ovom skromnom modnom odredištu. 
na žalost, nisam mogla sjediti u publici i upiti djelić pozitive koje curke šire kapom i šakom pa ću ovim putem podržati njhov rad. 
ne krijem da me andrejin rad oduševljava, cijenim njezinu modnu estetiku i priču kojom svake nove sezone pomiče granice. 
ove jeseni i zime andrejin je rad obogaćen printovima maje merlić, studentice arhitekture, mlade fotografkinje i umjetnice koja je unikatne prelijevajuće oblike ponudila tkaninu s kojom andreja stručno barata. 
dovoljno je reći da sam se odrekla usputnih šopinga kako bih se mogla dočepati vrućih komada.
o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, ofkors.

21/10/2011

CAP: kritika iz fotelje

Live stream iz WG malo je štekao, ali ništa zato. Prvi koraci su napravljeni i treba podržati ih u daljnjem napredovanju.
Prva večer CAP-a protekla je u nekom mračnom raspoloženju. Kao što se kiša sručila na grad, tako su i naši dizajneri utonuli u mračno raspoloženje, kao da su predosjećali ledenu hladnoću koja nam se sprema. I nitko nije falio, naprotiv. Skupljam fotke po portalima da bih malo bolje vidjela detalje i pogledala što se to stavrno dogodilo, jer drugačiji je osjećaj gledati sve te fine tkanine uživo i promatrati na videu i fotografijama koje same po sebi stvaraju poseban ugođaj.
 
 Linea Exclusive


Najveći pomak u odnosu na prošlu sezonu napravile mam i kći Car za Lineu Exclusive. Da, pojest ću svoje riječi i riskirati da je sve to uživo možda izgledalo lošije nego ovako, no moram reći da je njihova kolekcija potpuno iznenađujuća. Inače nisam poklonik njihove estetike i zato su moje simpatije veće. Za razliku od kolorita prošle kolekcije, Carice su se ovile u neboju crnu i to im fantastično pristaje. Fani Stipković izgleda kao da je rođena za model koji su joj odijenuli. I kaputi u koloru. Eto, nešto što bih i ja nosila.
Linea je prihvatila i rukavicu bačenu na svjetskim modnim tjednima i u svoju kolekciju uvrstila duboke boje dragulja. Možda nije inventivno, ali go with the flow. Uostalom, odlično izgleda. Čim krenu prema bojama, nije to više to, ali sigurna sam da će naći svoje mjesto u nečijem ormaru.
 
Jasmina Arnautović


Još jedan odmak od kolorita primijetila sam kod drage mi Jasmine Arnautović. Ok, teško je biti objektivan prema nekome prema kome i privatno gajiš simpatije, ali stvar je s Jasminom da ona pogađa bit moga stila, koji još uvijek nije izbrušen. Modu volim jer volim lijepe stvari i premda mi se često dogodi da mi oko zapne za komad koji ne bih nužno odjenula, oduševe me komadi koje točno mogu zamisliti na sebi.
Jasminina Antarctica tako je mjesto koje ću morati posjetiti. I odjenuti 90 posto komada koje je predstavila. Zapravo, neke bi lookove doslovno kopirala s piste i ne bi mi nitko zamjerio jer je Jasmina majstorica stajlinga, između ostalog. A one suknjice s cifovima. Milina. Odlične bajkerske čizme i hladnoća boje u kontrapunktu s lepršavim materijalom maksi haljine. O, da, želim!

 Etna Maar

 

Etna Maar ove sezone naglasak stavlja na kožu i krzno. Mekano i fluffy, pa onda red seksi crne kože. To već zvuči dovoljno zavodljivo.

Arileo


I bračni par iza imena Arileo odmaknuo se od romantike. Kristina Šalinović prekrasna u slojevima crne. Divno drapiranje i meka silueta razbijena kožnim detaljima. Fino i profinjeno with a twist.

Boris Pavlin

Boris Pavlin standardno vilinski. Nema se tu puno za reći. Majstorska izrada, prekrasno ispričana priča. Pametnom dosta.

Elfs 



I za kraj ostavljam Elfse iako su oni u WG Areni započeli modnu priču Cro A Portera. Zapravo ne znam što bih rekla. Na stranu show koji su pripremili i ŽMK koja kao da je stvorena za pistu, smeta mi što su njihove haljine tako jako kratke. Kao stvorene baš za takvu idealiziranu ženu-majku-kraljicu koja je savršena, dugonoga ljepotica i sve joj dobro pristaje. Ali, da, moda je fantazija zato bravo dečki. Predbacivali su im da nisu inventivni, da recikliraju prokušani modni recept, da kod njih kič dobiva novu dimenziju. I onda su Ivan i Alex okrenuli ploču. Odmaknuli se od šljokica i prigrlili crnu. Kolekcija je drugačija u odnosu na prošle, ali ipak zadržava dovoljno elemenata da biste i u pola noć prepoznali ELFS-ov rukopis. To je njihova estetika. Par komada obukla bih i ja, velim, samo da su mi noge tanje i duže. Ah, šta ćeš, U cant have it all.
Čarapice s pištoljima, vidim, već su pravi hit, a sigurna sam da će i još poneki komad dobiti prefiks IT i prije nego ja dovršim ovaj tekst
all photos c/a 




20/10/2011

looking forward

umjesto da smišljam savršeni outfit za večerašnju reviju ELFS-a, ležim u krevetu. bolesna sam, kmeee. 
sva sreća da su dobri ljudi iz organizacije ove godine uveli live stream iz westgatea. 
adresa je sljedeća CRO A PORTER, a revije tek što nisu počele :D

još jedna lijepa stvar olakšava mi bolovanje. napokon je objavljen potpuni lookbook s popisom pojedinačnih komada i cijena suradnje Versacea i H&M-a. vrapci već mjesecima cvrkuću o 17. studenom, a sad je pravi trenutak za sastavljanje popisa želja. ja sam svoje izabrala.
cijelu kolekciju s cijenama možete vidjeti ovdje
79 funti
 
39 funti
69 funti

18/10/2011

We all love Miss Piggy

Miss Piggy, velika zvijezda  The Muppet Showa, nakon 12 godina izbivanja s velikog platna, 23. studenog s premijerom novog Disneyeva hita "The Muppets", opet će prošetati svoju osebujnu pojavu.
fashionistica je nakon suradnje s Marcom Jacobsom 2009. godine, ove je  postala zaštitni znak OPI-jeve linije lakova koji su još na proljeće pušteni u prodaju, a za InStyle magazin hrpa je dizajnera skrojila odijelce baš po njezinoj mjeri.
obukli su je: Jason Wu, Prabal Gurung, Opening Ceremony, Suno, Brian Atwood te Giles & Brother, a
          wwd donosi neke insajderske fotke

Piss P. by Prabal Gurung @WWD
Miss P. by Jason Wu/WWD
piggy i marc jacobs/Marion Curtis/StarPix


17/10/2011

Sneak Peek@CAP


nekoliko dana ostalo je do prve revije ovosezonskog HTC Cro A Portera
kampanja je u punom jeku, a jedna od velikih i hvalevrijednih novosti je internetizacija cijelog modnog projekta. 
uz CAP tv na kojem će se izravno emitirati revije vrhinskih modnih znalaca, već je snimljen cijeli niz filmića making of karaktera. 

moje veselo isčekivanje vezano je uz neponovljivu andreju bistričić koja ove sezone predstavlja novu liniju, nastalu u suradnji s majom merlić. 
 majini printevi i andrejina avangarda=DIORALOP
snimljen je i sneak peek lookbook. 

andreja i maja  
foto: Viktor Drago i Goran Matijašec
make up: Žana Kožul
kosa: frizerski salon Ruža
dioralop preview       

jasmina arnautović
zoran aragović
elfs 
hippy garden

16/10/2011

PMS-> a new place in town

što je žena bez PMS-a?
coffe and TV i sve na savršenom mozaik stoliću
stari telefon ima novu namjenu
jep, ima nešto i za obući
cipelice hodalice
obleka za poročne i njihove smotuljke
cveteki 
halucinogene gljive, any time , any place

drvo je prvo
što je bilo prvo, veš mašina ili lampa?

14/10/2011

I Spy: PMS opening in Zagreb

PMS ne volimo. ni mi žene koje od njega direktno patimo, a bome smeta i našim boljim polovicama jer indirektno pate s nama. no, nisam ovdje danas (nakon poduže pauze, oprostit ćete mi odsutnost...) da bih vas podjećala na tegobe s kojima se svaka žena susreće "onih dana u mjesecu". 
ovdje sam da bih vas upoznala s novim značenjem omražene kratice. 
obećajem da ćete od danas pri spomenu na PMS imati samo pozivtivne misli. 
u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici otvorit će se, naime, večeras novi prodajno-izložbeni prostor 


- to je hand-made galerija koja okuplja, izlaže te prodaje radove raznih kreativnih, još ne-eksponiranih mladih umjetnika, kaže Marta Grbešić,  idejna začetnica i vlasnica Prostora manufakturne slobode. Marta je najavila i brojne radionice, predstave, prezentacije, čitanje poezije te izložbe.
galeriju će svojim radom utopliti i Ivana Markulin, Iva Kaić, Miro Sekulić, Mario Gulin, Mateja Medić, Valerija Patek, Borna Obranovic, Boris Bare, Unikatne dizajnerske lampe, Lubotomy Artworks, IxelPixel...

so, tonight is the night. 

adresa je tkalčićeva 61, vidimo se :)

work in progress


work of art